Agencija za energijo: Odjemalci elektrike pri Telekomu naj si nemudoma najdejo novega dobavitelja

Če dobavitelj električne energije preneha izvajati dejavnost dobave, kot je to storil Telekom Slovenije, naj odjemalci čim hitreje izvedejo postopek menjave dobavitelja, saj bodo sicer oskrbovani pod pogoji bistveno dražje zasilne oskrbe.


Foto: BoBo
Foto: BoBo

Agencija za energijo navaja, da se na področju dobave električne energije končnim odjemalcem zadnje čase spoprijemajo s posameznimi primeri dobaviteljev, ki zaradi zaostrenih tržnih razmer opuščajo dejavnost dobave električne energije.

Telekom Slovenije, ki je na trg električne energije vstopil v letu 2016 in elektriko tržil predvsem svojim naročnikom, je namreč konec preteklega meseca sporočil, da bo konec letošnjega leta prenehal izvajati to dejavnostjo, saj se mu izteče pogodba o sodelovanju pri nakupu elektrike.

Odjemalce zato obveščajo, da je mogoče menjavo dobavitelja izvesti zelo hitro in tudi na želeni datum, če je ta v okviru zakonskih 21 dni od oddane popolne vloge za menjavo dobavitelja. “Želeni datum dobave se bo upošteval, če bo jasno in vidno naveden na prvi strani pogodbe o dobavi elektrike, ki jo je treba skenirano

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav