Akrapovič se bo novonastali krizi prilagodil tudi z odpuščanjem

Izdelovalec izpušnih sistemov Akrapovič, ki ima v Ivančni Gorici in Črnomlju več kot 1000 zaposlenih, bo moral poslovanje prilagoditi padcu naročil in prodaje. Napovedujejo tudi odpuščanja, točnih številk pa za zdaj ne razkrivajo.


Akrapovič Foto: BoBo
Akrapovič Foto: BoBo

V podjetju Akrapovič so zapisali, da si podjetje “z različnimi ukrepi prizadeva, da bi bilo odpuščanj čim manj, a nestabilne tržne razmere zahtevajo prilagajanje novim okoliščinam in tudi zmanjšanje števila zaposlenih”. V podjetju sicer upajo, da se bodo razmere na svetovnih trgih čim hitreje stabilizirale in tako omogočile čim bolj uspešno prebroditev krize.

Zapisali so tudi, da je Akrapovič sicer zadnja leta zaradi dobrega poslovanja in rasti veliko zaposloval. “Žal pa epidemija izredno negativno vpliva na ekonomske razmere na svetovnih trgih, zlasti v industriji za proizvodnjo avtomobilov in motociklov, kjer je marsikatero podjetje prekinilo ali vsaj bistveno zmanjšalo svojo proizvodnjo.” Na vprašanja, koliko ljudi bodo odpustili, kdaj, kako in katere zaposlene, v Akrapoviču niso odgovorili.

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav