Ali bodo Petrolovi delničarji dobili podrobnejša pojasnila o odstopu uprave?

Delničarji družbe Petrol se bodo zbrali na izredni skupščini, na kateri naj bi dobili podrobnejša pojasnila o sporazumnem odhodu uprave Tomaža Berločnika.


Delničarji Petrola bodo odločali tudi o uvedbi posebne revizije, ki bi pregledala posle Berločnikove uprave v minulih petih letih. Foto: BoBo

Skupščino Petrola je zahteval Slovenski državni holding (SDH), saj nadzorni svet Petrola sprva ni podrobneje pojasnil razlogov za sklenitev sporazuma o predčasnem prenehanju mandata Tomažu Berločniku ter članoma uprave Rokom Vodnikom in Igorjem Stebernakom.

Nadzorniki sporazumov o odhodu pa kljub temu, da je nekdanja uprava dala soglasje za razkritje, niso objavili, ker da javnost brez hkratne razjasnitve okoliščin ne bi bila celovito obveščena, poleg tega bi razkritje po mnenju nadzornikov pomenilo kršitev sporazumov, saj so označeni kot poslovna skrivnost.

Nato so naknadno objavili, da nekdanja uprava nadzornikom nikoli ni predložila verodostojnih gradiv o svojih predlogih, potrditev teh predlogov pa da bi pomenila bistveno odstopanje od strategije. Gradiva so po navedbah

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav