Alpina napovedala odpuščanja v proizvodnji in drugih službah v Žireh

Žirovska Alpina bo zaradi padca povpraševanja in optimizacije poslovanja zmanjšala število zaposlenih. V teh dneh bodo pogodbo o zaposlitvi iz poslovnih razlogov odpovedali 18 zaposlenim, devetim pa bodo ponudili spremembo pogodbe.


Alpina Foto: BoBo
Alpina Foto: BoBo

Direktorica maloprodaje in marketinga v Alpini Maja Remic je povedala, da je zmanjšanje števila zaposlenih nujno, in sicer je to posledica različnih dejavnikov, ki so vplivali na zmanjšanje povpraševanja na eni strani ter na optimizacijo poslovanja in zagotavljanje njegove konkurenčnosti na drugi strani. Velik negativen učinek je imela zlasti pandemija covida-19.

Lansko skoraj štirimesečno zaprtje celotne drobnoprodajne mreže trgovin v Sloveniji in dvomesečno na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Srbiji, kjer je Alpina prav tako navzoča z lastno mrežo, je slabo vplivalo predvsem na prodajo modne obutve. Hkrati je z zamikom vplivalo na manjše potrebe po proizvodnji tovrstnih izdelkov.

Manjše povpraševanje po smučarskih čevljih pa je posledica dolgotrajnega zaprtja smučišč po Evropi. Hkrati je na prodajo

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav