Ameriški proizvajalec čipov Micron padel na kitajskem varnostnem pregledu

Ameriški proizvajalec čipov Micron ni prestal pregleda nacionalne varnosti, je sporočil kitajski nadzorni organ za kibernetsko varnost in upravljavcem kritične informacijske infrastrukture naročil, da prenehajo kupovati Micronove izdelke.

Micronovi izdelki “imajo razmeroma resne potencialne težave z varnostjo omrežja, ki predstavljajo veliko varnostno tveganje za kitajsko dobavno verigo kritične informacijske infrastrukture in vplivajo na kitajsko nacionalno varnost“, je v izjavi zapisala uprava za kibernetsko varnost.

Peking je pregled kibernetske varnosti izdelkov, ki jih v državi prodaja Micron, začel marca. Eden največjih svetovnih proizvajalcev polprevodnikov oz. čipov je lani na Kitajskem ustvaril okoli 10 odstotkov od skupaj 30,8 milijarde letnega prihodka.

Odločitev kitajskih organov je nov korak v vojni med Pekingom in Washingtonom glede čipov, ta se je zaostrila lani, ko so ZDA uvedle omejitve za dostop Kitajske do vrhunskih čipov, opreme za izdelavo čipov in programske opreme, ki se uporablja za načrtovanje polprevodnikov.

Washington se je skliceval na skrb za nacionalno varnost, češ da želi preprečiti, da bi kitajske oborožene sile in obveščevalne službe pridobile “občutljive tehnologije z vojaško uporabo“. ZDA so

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav