Avtomobilski velikan Audi bo odpustil 7.500 zaposlenih

Nemški avtomobilski proizvajalec Audi bo do leta 2025 zmanjšal število delovnih mest za 7. 500, saj želi prihraniti več milijard evrov.


Podjetje želi optimizirati delo in se v prihodnosti usmeriti s proizvodnje motorjev z notranjim izgorevanjem na električne motorje. Foto: Reuters

V podjetju poudarjajo, da bodo kljub odpuščanjem ustvarili 2.000 novih delovnih mest na področju električne mobilnosti in digitalizacije.

Po prvih zagotovilih podjetje ne namerava odpuščati zaposlenih, ampak bodo izvedli t. i. mehko odpuščanje, saj želijo večino odhodov doseči s spodbujanjem predčasnega upokojevanja.

Pakt za prihodnost

Audi se je s svetom delavcev več let pogajal o “paktu za prihodnost” in načrtu reorganizacije. Podjetje namerava s postopkom obsežnega prestrukturiranja “optimizirati proizvodne zmogljivosti v dveh tovarnah v Nemčiji” in medtem obstoječi delovni sili zagotoviti delovna mesta do konca leta 2029.

Družba, ki je del skupine Volkswagen, je v dragem prehodu s proizvodnje motorjev z notranjim izgorevanjem na električne motorje. Pestijo jo tudi manjša prodaja in

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav