Bo najbogatejši Čeh Peter Kellner prevzel televiziji Pop TV in Kanal A?

Češka investicijska skupina PPF v lasti najbogatejšega Čeha Petra Kellnerja je tik pred koncem pogovorov z ameriško družbo AT&T o nakupu večinskega deleža v skladu CME, ki je med drugim lastnik Pro Plusa, ki izdaja programa Pop TV in Kanal A.


Bodo Čehi prevzeli Pop TV in Kanal A? Foto: BoBo

Po navedbah agencije Reuters, ki se sklicuje na češke medije, bi bil izkupiček pogovorov, ki naj bi jih vodil Kellner osebno, lahko znan že v nekaj dneh. Pri PPF-ju so za Reuters navedli le, da tržnih špekulacij ne komentirajo.

Central European Media Enterprises (CME) je pod okrilje telekomunikacijskega velikana AT&T prešel, potem ko je ta prevzel še enega medijskega in telekomunikacijskega velikana Time Warner. AT&T ima v CME-ju 64-odstotni delež, a dejansko obvladuje 75 odstotkov družbe.

CME v Sloveniji prek medijske hiše Pro Plus upravlja televiziji POP TV in Kanal A, upravlja pa še televizije na Češkem in Slovaškem ter v Bolgariji in Romuniji. Na Češkem pod njegovo okrilje med drugim spada vodilna komercialna televizija TV Nova. Tržna kapitalizacija CME znaša 1,13

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav