Bodo Berločnika, ki je pravkar dobil naziv menedžer leta, zamenjali?

V vrhu Petrola bi se po pisanju medijev lahko zgodile spremembe. Popoldne se bo namreč sešel nadzorni svet družbe, ki na dnevnem redu sicer nima točke o zamenjavi uprave, naj bi pa po nekaterih informacijah odpoklical predsednika uprave Tomaža Berločnika.


Bodo menjali vodstvo Petrola? Foto: BoBo

Nadzorni svet Petrola, ki ga vodi Nada Drobne Popovič, se bo danes popoldne zagotovo sešel. Dnevni red seje ni znan; Drobne Popovičeva je sporočila le, da je današnja seja nadaljevanje prejšnje seje, točke o zamenjavi uprave pa da ni na dnevnem redu.

Na pisanje medijev se je prek Twitterja že odzval premier Marjan Šarec. “To, da stranka LMŠ želi zamenjati vodstvo družbe Petrol, je ena večjih dezinformacij v zadnjem času. Očitno to postaja stalna praksa,” je zapisal.

Društvo Mali delničarji Slovenije dogajanje spremlja z zaskrbljenostjo. Preseneča ga, da morebiten odpoklic uprave prihaja v času rekordnih dobičkov Petrola in izplačilu rekordne dividende. Društvo pričakuje, da bodo kakršne koli težave na relaciji nadzornikov in uprave rešili s konstruktivnim dialogom. V kolikor

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav