Brez PIN-kode lahko plačate račun do 50 evrov

Zgornja meja limita za enkratno plačilo z brezstičnimi karticami Maestro, Mastercard in Visa, za katero ni potreben vnos številke PIN, se dviguje s 25 evrov na 50 evrov. Na vseh POS-terminalih bo novost zaživela predvidoma do sredine meseca.


Foto: BoBo
Foto: BoBo

Od junija naprej bo vnos številke PIN potreben za potrjevanje brezstičnih plačil nad 50 evrov. Izjemoma jo bo treba vpisati za brezstična plačila pod 50 evrov, kadar bo takšna zahteva posameznega POS-terminala, saj je to povezano s časovnico nadgradnje posameznega terminala.

V Združenju bank Slovenije hkrati opozarjajo, da so nekatere banke in hranilnice zaradi zagotavljanja dodatne varnosti postavile skupni limit za izvajanje brezstičnih transakcij brez vnosa PIN-številke.

Ko boste dosegli skupni znesek predhodnih zaporednih brezstičnih plačil brez vnosa PIN-številke, ki je pri vaši banki ali hranilnici določen kot limit, boste morali v nadaljevanju tudi pri plačilu zneska pod 50 evrov na prodajnih mestih na POS-terminalu vpisati PIN-številko vaše kartice,” so pojasnili.

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav