Brez pomoči nekateri trgovci in gostinci ne bodo preživeli

Sindikat delavcev gostinstva in turizma opozorja, da so razmere v panogi vse težje. Če ne bo dodatnih ukrepov, se bodo ob odprtju soočili z izčrpavanjem obstoječega kadra in kršitvami. V trgovinski zbornici pa pričakujejo odprtje dela neživilskih trgovin.


Foto: BoBo
Foto: BoBo

Zakaj vse do zdaj niste dali nobene možnosti za vsaj delno odprtje gostinskih lokalov tistim gostincem, ki imajo možnost pripravljati malice za delavce, predvsem tople in zdrave obroke, in kulturno zaužitje te malice v toplem prostoru, pod okriljem nadzora in spoštovanja vseh ukrepov,” so v Sindikatu delavcev gostinstva in turizma Slovenije zapisali v pismu predsedniku vlade Janezu Janši ter ministroma za gospodarstvo in delo Zdravku Počivalšku in Janezu Ciglerju Kralju.

Posledice zaprtja panoge bodo, kot so opozorili, hude. “Kot v vsaki krizi doslej največja bremena nosijo prav delavci. Kapital se ohranja, položaj delavcev pa se vse bolj slabša. Govoriti, da smo na isti ladji, je veliko sprenevedanje,” so navedli. Od vlade zato pričakujejo, da ravna odgovorno do vseh delavcev in državljanov.

Vladi predlagajo, da v osmem Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav