Civilni nadzorniki drugega tira: Odločitve niso sprejete transparentno in gospodarno

Projektni svet za civilni nadzor drugega tira ugotavlja, da projekt ne poteka optimalno. Posamezne odločitve niso sprejete transparentno, povečujejo se zamude, zato projekt do konca leta 2025 ne bo zgrajen, med drugim opozarjajo nadzorniki.


Foto: BoBo
Foto: BoBo

Predsednik civilnih nadzornikov Jadran Bajec je ob predstavitvi četrtega poročila projektnega sveta poudaril predvsem vprašanje dvotirnosti infrastrukturnega projekta, za kar je vlada leta 2017 sprejela tudi sklep.

Pristojne strokovne vladne službe je po Bajčevih besedah tedaj zadolžila, naj pripravijo potrebno dokumentacijo, da bo drugi tir v bližnji prihodnosti dvotirna proga, a do danes ni nobenih resnih podlag za dvotirnost.

Ni še dopolnitev državnega lokacijskega načrta, tudi kakšnega drugega zakonskega akta, na podlagi katerega bi lahko investitor pridobil gradbeno dovoljenje, ni. Ne samo to – tudi dela investitorja pri tej pripravi dokumentacije vodi direkcija za infrastrukturo, čeprav za obstoječo progo vlogo investitorja nosi 2TDK,” je opozoril Bajec.

Glede na dokumentacijo, ki so jo prejeli civilni nadzorniki, bo sprememba lokacijskega načrta po Bajčevih besedah luč sveta ugledala šele leta 2025, progo

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav