Članice združenja bank na skupščini o izzivih v panogi

Bančni sektor je energetsko krizo pričakal v dobri kondiciji in pripravljen podpreti gospodarstvo. Zaradi vojne in sankcij se je povečala izpostavljenost tveganju pranja denarja in tudi kibernetskih napadov.

Zato banke krepijo aktivnosti za obvladovanje tveganj digitalnega poslovanja, je bilo slišati na skupščini združenja bank.

Članice Združenja bank Slovenije, to so banke, hranilnice in lizing družbe, so se na skupščini zbrale danes v Ljubljani. V uvodu je navzoče nagovorila direktorica združenja Stanislava Zadravec Caprirolo, ki je poudarila, da je bilo izvajanje aktivnosti združenja bank tudi v preteklem letu povezano s podporo sektorju na različnih področjih poslovanja.

Delovanje Združenja bank Slovenije je bilo še tudi v letu 2022 zaznamovano z razmerami pandemije covida-19. Negativne posledice pandemije za gospodarstvo so bile sicer manjše od predvidenih, a še preden so se stabilizirale razmere po njej, smo se spopadli z energetsko krizo in pritiski na stroške energije ter surovin kot posledico ruske agresije na Ukrajino, so njene besede povzeli v sporočilu za javnost.

Medtem ko je pandemija pospešila procese digitalizacije, gospodarske razmere,

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav