Čok Pangeršič, Čuk Orel, Boštjančič in Debeljak so novi nadzorniki Telekoma

Skupščina Telekoma Slovenije je odpoklicala člane nadzornega sveta Iztoka Černošo, Marka Kerina, Radovana Cerjaka in Jurija Toplaka ter imenovala Alenko Čok Pangeršič, Matejo Čuk Orel, Marka Boštjančiča in Žigo Debeljaka.


Telekom Slovenije. Foto: BoBo
Telekom Slovenije. Foto: BoBo

Kapitalska družba je v prvotnem predlogu za nove nadzornike predlagala Romana Jermana, Tadejo Čelar, Alenko Čok Pangeršič, Miho Žejna in Roberta Cimermana. Slovenski državni holding (SDH) se je odzval z nasprotnim predlogom, ki ga je skupščina potrdila in za nove nadzornike z današnjim dnem za štiriletni mandat imenovala Alenko Čok Pangeršič, Matejo Čuk Orel, Marka Boštjančiča in Žigo Debeljaka.

Skupščina, na kateri je bilo prisotnega 78,5 odstotka kapitala z glasovalno pravico, medtem ni podprla predlaganega odpoklica Karle Pintar iz nadzornega sveta. V nadzornem svetu kot predstavnik kapitala ostaja tudi Aleksander Igličar.

SDH, ki ima v lasti 4,25-odstotka osnovnega kapitala Telekoma, upravlja pa tudi državni 62,54-odstotni delež družbe, je nasprotni predlog podal na skupščini in ga ni obrazložil.

Debeljak je sicer od nedavnega predsednik

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav