Cvar: Promet je ključnega pomena za gospodarstvo in družbo, zato mu dajmo mesto, ki mu pripada

Med ključnimi težavami prevozniškega sektorja so pomanjkanje delovne sile, dolgi postopki pridobivanja dovoljenj za tujce in zamude pri ključnih infrastrukturnih projektih, so opozorili na srečanju prevoznikov v Rogatcu.


Foto: OZS
Foto: OZS

Predsednik sekcije za promet pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS) Peter Pišek je v nagovoru med drugim poudaril pomanjkanje delovne sile in predolge postopke pri pridobivanju delovnih dovoljenj, so sporočili z OZS-ja.

Potrebujemo ustrezno infrastrukturo, tretjo razvojno os, četrti vozni pas. Zahtevamo takojšnjo umestitev logistične infrastrukture ob avtoceste, digitalizacijo Luke Koper,” je nanizal Pišek in poudaril, da bi šla gospodarska rast navzgor, če bi znali bolje izkoristiti geostrateško lego Slovenije.

Milan Slokan z Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) je po poročanju Radia Slovenija dejal, da manjka približno 5000 poklicnih voznikov, zato bi tujcem delovna dovoljenja morali izdajati na zaupanje, preverjanja in morebitni preklici pa bi bili del naknadnih postopkov.

Prevozniki se zavzemajo tudi za poostritev inšpekcijskih in policijskih nadzorov na avtocestah, predpise največkrat kršijo tuji vozniki, zato ti predstavljajo nelojalno konkurenco,

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav