Damijan Janković po razveljavitvi prisilne poravnave: Le manjše procesne napake

Višje sodišče v Ljubljani je na predlog države razveljavilo potrditev poenostavljene prisilne poravnave nad Electo Holdingom, krovno družbo v skupini Electa, ki se je želela rešiti sedmih milijonov evrov dolgov.


Prvostopenjsko sodišče bo moralo glede prisilke Electe Holdinga odločati znova, izhaja iz današnje objave na Ajpesu. Foto: Pixabay

Višje sodišče ugotavlja, da so v notarskem zapisniku upniki, ki so glasovali za sprejetje poenostavljene prisilne poravnave, navedeni, a brez identifikacijskih podatkov, poleg tega pri vsakem od njih ni naveden skupni znesek njegove terjatve po stanju na dan začetka postopka prisilne poravnave ne način glasovanja o poenostavljeni prisilni poravnavi.

Direktor Electe Holdinga Damijan Janković je po poročanju TV Slovenija dejal, da ne gre za zmago državnega odvetništva, saj odločitev sodišča priznava le manjše procesne napake, ki pa bodo v ponovljenem postopku najverjetneje odpravljene.

Iz posodobljenega seznama preizkušenih terjatev, ki ga je predložil dolžnik, niso razvidni pravni temelji njihovega nastanka. Pravni temelji terjatev niso določno opredeljeni, saj ni

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav