Dars v preplastitev odseka kraške avtoceste med Gabrkom in Fernetiči

Dars je ta teden začel s pripravljalnimi deli za preplastitev cestišča na odseku kraške avtoceste med razcepom Gabrk in Fernetiči.

V času del, ki naj bi se končala v prvi polovici oktobra, večjih zastojev glede na pričakovane prometne obremenitve ni pričakovati. V tem mesecu je Dars začel tudi z obnovo cestišč na dolenjski in pomurski avtocesti.

Obnova avtoceste med razcepom Gabrk in Fernetiči obsega preplastitev 5,2 kilometra cestišča iz smeri Ljubljane oziroma Kopra proti Sežani oziroma Italiji ter preplastitev ali tankoplastno prevleko 11,5 kilometra cestišča na avtocesti v nasprotni smeri. Obnovljeni bodo tudi posamezni kraki avtocestnega priključka Sežana vzhod. Dela, ocenjena na 7,8 milijona evrov, izvaja konzorcij podjetij CPK in Kolektor CPG.

Na tem odseku bo najprej zaprto smerno vozišče avtoceste proti Sežani oziroma Italiji. Promet bo predvidoma do 5. septembra potekal dvosmerno po drugi polovici avtoceste, zaprta bosta priključka Sežana vzhod v smeri Italije in Fernetiči v smeri Ljubljane. Nato bodo zaprli drugo polovico avtoceste in promet preusmerili na obnovljeno polovico, kjer bo do začetka oktobra potekal dvosmerno, prav

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav