Dars vztraja pri izbranem izvajalcu za obnovo odseka Dramlje–Slovenske Konjice

Dars po odločitvi Državne revizijske komisije za razveljavitev odločitve o oddaji javnega naročila za obnovo odseka štajerske avtoceste med Dramljami in Slovenskimi Konjicami konzorciju CGP s partnerjema vztraja pri izbranem izvajalcu.


Foto: Televizija Slovenija
Foto: Televizija Slovenija

Dars je januarja za obsežno obnovo odseka štajerske avtoceste med Dramljami in Slovenskimi Konjicami izbral konzorcij novomeškega CGP-ja s sarajevsko družbo Euro-Asfalt in ljubljansko Iskro. Ponudbena cena izbranega izvajalca je 69,95 milijona evrov brez DDV-ja.

Ponudbo za izvedbo rekonstrukcije skoraj devetkilometrskega odseka je oddal tudi konzorcij pod vodstvom murskosoboškega Pomgrada, v katerem so bili še celjski Voc, slovenska podružnica avstrijskega Strabaga in kranjski Garnol. Ti bi dela opravili za 71,72 milijona evrov brez davka.

Obe ponudbi sta bili nižji od najvišje dopustnih 72,50 milijona evrov.

A Državna revizijska komisija je aprila Darsovo odločitev na podlagi zahtevka za revizijo, ki sta ga vložila Voc Celje in Pomgrad, razveljavila. Revizorji so ugotovili, da Dars ni imel podlage za ugotovitev, da je bila ponudba izbranega ponudnika pripravljena v skladu

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav