Delavci hoške Magne zaradi ustavitve proizvodnje in odpuščanja na protest

Delavci Magne se bodo ob 15. uri zbrali na protestnem shod pred stavbo podjetja v Hočah, in sicer zaradi nezadovoljstva, ki se je zadnje leto dni stopnjevalo in doseglo vrhunec z napovedanimi odpuščanji.


Foto: Radio Maribor/Lidija Cokan
Foto: Radio Maribor/Lidija Cokan

“Po več letih odrekanj za boljši jutri bo večina zaposlenih pristala na zavodu za zaposlovanje,” so opozorili v Konfederaciji slovenskih sindikatov.

“Kot pri zaposlenih se je v zadnjem letu nezadovoljstvo stopnjevalo tudi v sindikatu, ki je do pred letom dni Magno mnogokrat tudi javno pohvalil in označil za vzornega delodajalca. Ustavitev proizvodnje in program presežnih delavcev pa je povzročil vrhunec nezadovoljstva, ki ga bomo z zaposlenimi izrazili na protestu pred Magno,” je v sporočilu še zapisal predsednik sindikata Gvido Novak.

Avtomobilski koncern je nedavno napovedal skorajšnje zaprtje hoškega obrata lakirnice. Takrat je sporočil, da se program presežnih delavcev nanaša na 90 zaposlenih, pri čemer naj bi nekaterim delo ponudili v njihovi graški tovarni. Na zadnjem sestanku s sindikatom pa so predstavniki Magne

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav