Delavci Starbucksa skušajo ustanoviti prvi sindikat v ZDA

Skupina delavcev podjetja Starbucks v ameriškem mestu Buffalo si prizadeva ustanoviti prvi sindikat delavcev te kavarniške verige. Delavci so namero v pismu oznanili direktorju Kevinu Johnsonu.


Foto: EPA
Foto: EPA

Prejšnji teden je skupina 50 delavcev ustanovila organizacijski odbor sindikata na območju Buffala v zvezni državi New York. Nobena izmed več kot 8000 Starbucksovih kavarnic v ZDA sicer še nima svojega sindikata, poroča Guardian.

Kličejo nas Starbucksovi partnerji. Zdaj si želimo postati resnični partnerji, da bi bil naš glas slišan, da bodo naša delovna mesta boljša in da bo izboljšano zadovoljstvo strank,” je dejala ena od ustanoviteljic Alexis Rizzo, ki v Starbucksu dela zadnjih šest let od svojega 17. leta.

Delavci v Buffalu opozarjajo na hudo pomanjkanje kadra, zaradi česar so preobremenjeni, in na neizplačevanje pokojninskega dodatka, pa tudi težave v komunikaciji med delavci in korporacijo.

Številni Starbucksovi delavci po ZDA so se že med pandemijo covida-19 pritoževali nad pomanjkanjem zaposlenih in preobremenjenostjo, tudi zaradi dela z agresivnimi strankami

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav