Delavci v gostinstvu in turizmu ostro proti razprodaji slovenskih turističnih biserov

Sindikat delavcev gostinstva in turizma je objavil manifest, v katerem državljane poziva k obrambi slovenskega turizma pred razprodajo. S tem se odzivajo na informacije, da naj bi se za večji delež v skupini Sava zanimal madžarski sklad.


Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Prodaja strateškega gospodarskega potenciala turizma pomeni nadaljevanje politike, ki po navedbah sindikata “žene slovenski narod in slovenske državljane v bedno hlapčevstvo tujemu kapitalu“. Prepričani so, da bi taka prodaja zavrla dvig plač in ustvarila še težje pogoje dela, zaposlene delavce pa pahnila v vse večjo revščino.

Strnimo svoje vrste in ne dovolimo razprodaje najdragocenejših podjetij slovenskega turizma in najlepših delov naše domovine,” so pozvali v sindikatu. Ob tem so kritični do “gospodarskih in političnih elit“, ki po njihovih besedah že 30 let ropajo narodno bogastvo, da zadovoljijo svoj pohlep.

Bo SDH uveljavljal predkupno pravico?

Televizija POP TV in časopis Delo sta pretekli teden poročala, da bi lahko sklad York svoj okoli 43-odstotni delež Save prodal madžarskemu skladu Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav