Delničarji Petrola bodo na skupščini seznanjeni z razlogi za odstavitev uprave

Uprava družbe Petrol je na podlagi zahteve Slovenskega državnega holdinga (SDH) za 12. december sklicala skupščino družbe. Delničarji se bodo na skupščini seznanili s podrobnejšimi informacijami o razlogih za predčasno prenehanje mandatov uprave.


Petrol čaka na novo upravo. Foto: BoBo

Predlog skupščinskega sklepa je, da se delničarji seznanijo s podrobnejšo informacijo o razlogih za predčasno prenehanje mandatov predsednika in dveh članov uprave družbe Petrol, s poudarkom na razlogih, vzrokih in posledicah predčasnega prenehanja navedenih mandatov ter bistvenimi sestavinami sporazuma o predčasnem prenehanju mandata, sklenjenega med donedavno upravo in nadzornim svetom podjetja.

Sporazumni predčasni odhod treh donedavnih članov vodstva Petrola – Berločnika ter Roka Vodnika in Igorja Stebernaka – je povzročil razburjenje v javnosti in politiki. Razlog je bilo v veliki meri pomanjkanje konkretnih informacij o razlogih zanj, nezadovoljstva pa niso pomirili niti nadzorniki s svojim javnim pojasnjevanjem. V medijih se je zato pojavila vrsta teorij, povezanih tako z domačimi političnimi kot mednarodnimi poslovnimi in geostrateškimi interesi.

Delničarji – največji je z

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav