Delodajalci bi si želeli lažje in hitrejše zaposlovanje tujcev

Delodajalci poročajo o večmesečnih zamudah pri odločanju o vlogah za zaposlitev tujcev. Prepričani so, da na tak način izgubljajo potencialni kader, ki bi ga lahko vključili na naš trg dela. A država mora zagotavljati ustrezne postopke in varovalke.


Foto: BoBo
Foto: BoBo

Rdeča nit okrogle mize na temo zaposlovanja tujcev, ki jo je GZS organiziral v Ljubljani, na njej pa so sodelovali tudi predstavniki ministrstev za delo družine in enake možnosti, gospodarski razvoj in tehnologijo, za notranje in za zunanje zadeve ter Zavod RS zaposlovanje, je bilo iskanje razlogov za ovire in zastoje, ki jih imajo delodajalci pri zaposlovanju tujih državljanov in tudi mogočih rešitev na tem področju.

Zaradi pereče situacije glede pomanjkanja delovne sile so se predstavniki zbornice zavzeli za interventno reševanje težav na tem področju. A po besedah vodje sektorja za delovne migracije na ministrstvu za delo Grege Malca v tem trenutku o takšnih ukrepih z vidika skrajševanja postopkov ne razmišljajo, saj da je obstoječ postopek ustrezen.

Predstavniki delodajalcev pa so se zavzeli tudi za preučitev možnosti sklepanja

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav