Delovno skupino za odpravo administrativnih ovir v gospodarstvu bo vodil Luka Mesec

V prihodnjem tednu bosta začeli delovati dve delovni skupini. Prva za pripravo davčne reforme in druga za odpravljanje administrativnih ovir v gospodarstvu, ki jo bo vodil minister za delo Luka Mesec.


Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Delovna skupina za odpravljanje administrativnih obremenitev v gospodarstvu se bo najprej posvetila analizi izvajanja zakona o evidencah na področju dela in socialne varnosti, ki je v delu gospodarstva in javnosti zaradi bolj doslednih zahtev po evidentiranju delovnega časa povzročil veliko nezadovoljstva.

Skupino z 11 člani bo vodil minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Luka Mesec. Med njimi bo pet predstavnikov vlade in šest predstavnikov gospodarstva. Na strani gospodarstva bo po napovedih iz minulega tedna koordinacijsko vlogo igral generalni direktor Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS) Danijel Lamperger.

Skupino za pripravo davčne reforme pa bo vodila državna sekretarka na finančnem ministrstvu Katja Božič. Skupina, ki bo po napovedih v prvi fazi strokovne narave, bo najprej izvedla analizo davčnih obremenitev. Njen končni cilj je pripraviti pregled možnih davčnih ukrepov,

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav