Dobiček skupine Triglav se je lani povečal

Skupina Triglav je v letu 2019 dosegla rast zbranih premij na vseh zavarovalnih segmentih in na vseh trgih, kjer je navzoča. Obseg zavarovalne premije se je povečal za 11 odstotkov na 1,2 milijarde evrov.


Foto: BoBo
Foto: BoBo

Po nerevidiranih podatkih je dobiček pred obdavčitvijo skupine v letu 2019 znašal 100,9 milijona evrov, kar tako kot pri čistem dobičku pomeni štiriodstotno rast, so sporočili iz Zavarovalnice Triglav.

Skupina je rast premij dosegla že peto leto zapored, in to v vseh treh segmentih zavarovanj: pri premoženjskih zavarovanjih je bila rast 10-odstotna, pri zdravstvenih zavarovanjih 23-odstotna, pri življenjskih in pokojninskih zavarovanjih pa štiriodstotna.

Skupina je ponovno povečala delež zavarovalne premije, obračunane na trgih zunaj Slovenije, ta je ob koncu leta znašal 18,1 odstotka. Povprečna premijska rast na slovenskem trgu je znašala 10 odstotkov, na trgih zunaj Slovenije pa 12 odstotkov. Premija mednarodnega pozavarovanja se je povečala za 21 odstotkov.

Ob tem je skupina Triglav nadaljevala strateško diverzifikacijo premije tako s produktno-storitvenega kot geografskega vidika. V njeni sestavi se je

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav