Dobitnik Zlate Gazele je prekmurski Virs

Zlata gazela 2019 je podjetje Virs iz Lendave. Kipec je solastniku in prokuristu podjetja Alešu Puklavcu v Cankarjevem domu izročil predsednik vlade Marjan Šarec. Srebrna gazela je šla v roke podjetju Alpodu iz Cerknice.


ALeš Puklavec, Virs. Foto: Dnevnik/Jaka Gasar

Podjetje Virs, letošnja dravsko-pomurska gazela, je svojo pot začelo pred 15 leti z zastopstvi. Z akumulacijo in vlaganji v znanje in tehnologijo ter sposobnostjo preobrazbe so danes specializirani na ozko tržno nišo avtomatizacije in robotizacije na področju varjenja in rezanja, so v predstavitvi zlate gazele povedali na Dnevniku.

V zadnjih petih letih so prihodke povečali za skoraj štirikrat; lani so dosegli 8,2 milijona evrov. Pri tem dosegajo nadpovprečno dodano vrednost, ki je lani znašala 67.945 evrov na zaposlenega. Podjetje posluje z bonitetno odličnostjo AAA, zaposlenim izplačuje nadpovprečne plače, registrirano pa imajo tudi raziskovalno skupino.

Dodano vrednost poleg inoviranja zvišujejo z razumevanjem marketinga in znamčenjem. Prepoznaven je njihov potencial rasti – s svojimi rešitvami podpirajo in omogočajo razvoj proizvodnih podjetij v Sloveniji, hkrati pa so z izdelki

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav