DRI bo mariborsko letališče upravljal še do konca 2024

Vlada je do konca leta 2024 podaljšala pogodbo z družbo DRI o začasnem upravljanju mariborskega letališča. Dosedanja pogodba se namreč s koncem tega leta izteče, država pa za zdaj še ni bila uspešna s postopkom iskanja koncesionarja za letališče.

Državna družba DRI upravljanje naložb z mariborskim letališčem začasno upravlja že od leta 2019, ko je od najema odstopila družba Aerodrom Maribor v lasti kitajskih vlagateljev. Država je sicer za letališče skušala poiskati koncesionarja, a je bil postopek do zdaj neuspešen.

Ker se pogodba z DRI-jem izteka s koncem leta, izvedba trajne rešitve glede obratovanja letališča pa je odvisna od zaključka številnih dolgotrajnih postopkov, ki so v teku, je edina možnost podaljšanje pogodbe z DRI-jem, so po današnji seji vlade zapisali na ministrstvu za infrastrukturo.

“Vse ostale možnosti so časovno bolj zamudne, verjetno stroškovno bolj negativne, zaprtje letališča pa tudi ni rešitev v danem času,” so navedli.

Odprtost mariborskega letališča je, kot poudarjajo na ministrstvu, pomembna tudi z vidika, da Slovenska vojska zaradi rekonstrukcije in preplastitve vzletno-pristajalne steze na letališču Cerklje ob Krki v letu 2024 potrebuje začasne nadomestne površine za delovanje in Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav