Drugi tir: Revizijska komisija zavrnila zahteve 2TDK glede mostu čez Glinščico

Revizijska komisija je zavrnila zahtevo 2TDK-ja, ki bdi nad projektom 2. tira med Divačo in Koprom, da zaradi suma pristranskosti iz revizije postopka izbire izvajalca za gradnjo mostu čez Glinščico izloči dva strokovnjaka z mariborske gradbene fakultete.


Zdaj se pri projektu 2. tir zapleta pri izbiri izvajalca mostu čez Glinščico. Foto: BoBo

Izvedenca tako lahko preverita, ali je zid v občini Pesnica, ki ga je izbrani izvajalec, podjetje Markomark Nival, navedel kot referenco v razpisu za dela v dolini Glinščice, dovolj visok ali ne. Bolje rečeno, strokovnjaka bi to lahko preverila, če se ne bi zdaj zapletlo drugje.

Po anonimnem pismu, v katerem je pisalo, da sta imenovana strokovnjaka za izmero zidu v občini Pesnica povezana z direktorjem podjetja Markomark Nival, je 2TDK zahteval izločitev obeh strokovnjakov. V sklepu, ki ga je sprejel senat Državne revizijske komisije in ga včeraj poslal projektni družbi 2TDK, je zapisano, da se zahteva za izločitev imenovanih gradbenih strokovnjakov zavrne. Saj da to, da je direktor Markomark Nivala Marko Glavinič diplomiral na mariborski

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav