Država bo nujno oskrbo prebivalstva zagotovila s povečanjem blagovnih rezerv

Vlada je obravnavala dva ukrepa, pomembna za obdobje epidemije koronavirusa. Kot je povedala ministrica Aleksandra Pivec, bo vlada postopno povečala blagovne rezerve, sprejela pa je tudi predlog zakona o interventnih ukrepih na trgu kmetijskih pridelkov.


Razmere v trgovinah in nakupovalnih središčih se umirjajo

Živilskopredelovalna industrija v Sloveniji se zaradi izbruha koronavirusa spoprijema z motnjami in nestabilnostjo na trgu zaradi ovir pri prostem pretoku blaga in storitev, kapitala in oseb na enotnem notranjem trgu EU-ja in tretjih držav, so zapisali na kmetijskem ministrstvu.

V Sloveniji potrjenih 181 okužb, največ okuženih na ljubljanskem območju

Ministrica Aleksandra Pivec je zagotovila, da spremljajo situacijo in se sprotno odzivajo na motnje preskrbe s prehrano. “Obenem pa potekajo tudi predvidevanja in napovedi, če bi do motenj prihajalo v duhu omejitev pri transportu živil prek različnih meja,” je dodala. Ne glede na visoko stopnjo samooskrbe na področjih mleka, mlečnih izdelkov, mesa in mesnih izdelkov vlada predlaga dodatne količine blagovnih rezerv za nemoteno oskrbo prebivalcev s temi izdelki. Za povečanje

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav