Država bo podjetjem zaradi visokih cen energentov namenila 400 milijonov evrov

Država bo podjetjem za subvencioniranje visokih cen energentov na podlagi zakona o pomoči gospodarstvu zaradi energetske draginje namenila nekaj manj kot 400 milijonov evrov. Pomoč bo prejelo 1965 upravičencev.


Foto: BoBo
Foto: BoBo

Večji del teh projektov je vlada danes na dopisni seji uvrstila v načrt razvojnih programov za obdobje 2023–2026. Gre za 162 projektov za 1938 upravičencev v skupni vrednosti 381,1 milijona evra, dodeljenih na podlagi zakona o pomoči gospodarstvu za omilitev posledic energetske krize, so po seji vlade sporočili z ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport.

Dodatno bo pomoč skladno z zakonom prejelo 27 upravičencev za 27 projektov, ki imajo skupno vrednost nižjo od 600.000 evrov, za katere sklepa o uvrščanju v načrt razvojnih programov ne sprejema vlada, so dodali.

Na ministrstvu so spomnili, da se Slovenija tudi v letu 2023 spoprijema z izjemno težkimi razmerami na področju cen energentov. Povišanje cen energije občutno vpliva na konkurenčnost gospodarstva. Prav zaradi naraščanja težav v gospodarstvu zaradi kriznih razmer je bil

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav