Država bo povrnila stroške sodelovanja na intervencijah ob naravnih nesrečah

Vlade je sprejela spremembe zakona o varstvu pred naravnimi in drugimi nesrečami, ki ureja povračilo stroškov, ki nastajajo ob sodelovanju na intervencijah, ko je zaradi obsega naravne nesreče aktiviran državni načrt zaščite in reševanja.


Rudi Medved. Foto: BoBo
Rudi Medved. Foto: BoBo

Sprejetje zakona je nujno, da se čim prej za vse reševalne sestave uredi povračilo stroškov, ki nastajajo ob sodelovanju na intervencijah, ko je zaradi obsega naravne nesreče aktiviran državni načrt zaščite in reševanja, so v obrazložitvi sprememb zakona zapisali na ministrstvu za obrambo, ki je zakon pripravilo.

Z zakonom dopolnjujejo ureditev povračila stroškov v primerih, ko društva in druge nevladne organizacije opravljajo naloge zaščite, reševanja in pomoči oziroma javno službo, sodelujejo na intervencijah, ko je aktiviran državni načrt zaščite in reševanja oziroma na podlagi odločitve poveljnika Civilne zaščite. Stroški se v teh primerih krijejo iz državnega proračuna, predvideva sprememba zakona. “To bo po novem ne le močna moralna, ampak tudi finančna spodbuda za sam sistem zaščite in reševanja,” je na novinarski

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav