DUTB preklical prodajo Istrabenz Turizma in Thermane

Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) je, potem ko je vlada sprejela novo strategijo turizma, po kateri naložbi v Istrabenz Turizem in Thermano ostaneta v lasti države, preklicala sklep o začetku priprav prodajnih postopkov teh naložb.


Foto: BoBo
Foto: BoBo

Osnovna naloga DUTB-ja je upravljati premoženje na način, da ga lahko odproda po najvišji možni ceni. Enako velja za področje turističnih naložb, pri čemer DUTB upošteva veljavno strategijo trajnostne rasti slovenskega turizma, so zapisali v današnjem sporočilu za javnost.

“Ker pogoji za izpolnitev strategije 2017–2021 niso bili izpolnjeni, nova strategija ni bila pravočasno sprejeta, ministrstvo za gospodarstvo, razvoj in tehnologijo pa kljub zaprosilu DUTB-ja več mesecev ni podalo stališča glede nadaljnjega upravljanja turističnega premoženja, je DUTB sprejel odločitev o začetku priprave prodajnih postopkov turističnih naložb,” so navedli in pojasnili, da prodajni postopki sicer niso bili nikoli začeti.

Ko pa je vlada 11. maja sprejela strategijo slovenskega turizma 2022–2028, v kateri je odločila, da lastniške naložbe v turizmu, ki jih upravlja DUTB, ostanejo v lasti države, je DUTB preklical

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav