Elon Musk našel novo glavno izvršno direktorico Twitterja

Elon Musk je sporočil, da je našel človeka, ki ga bo zamenjal na položaju glavnega izvršnega direktorja Twitterja. To je nekdanja direktorica za prodajo oglasov pri NBC Universal Linda Yaccarino.


Foto: Reuters
Foto: Reuters

Uporabniki Twitterja so decembra v anketi, ki jo je organiziral Musk sam in pri tem obljubil, da bo spoštoval voljo ljudstva, glasovali za njegovo odstranitev s položaja direktorja Twitterja, ki ga je prevzel nekaj tednov pred anketo.

“Z veseljem sporočam, da sem zaposlil novo izvršno direktorico za X/Twitter,” je Musk zapisal v tvitu, pri čemer ni razkril imena svoje zamenjave, dodal pa je, da bo delo začela opravljati čez približno šest tednov.

“Moja vloga bo prešla v vlogo izvršnega predsednika in glavnega tehnološkega direktorja, ki bo nadzoroval izdelke, programsko opremo in delovanje sistema,” je dodal milijarder.

Muskovo vodenje Twitterja je bilo deležno številnih kritik. Med drugim so zaskrbljeni delničarji njegovega avtomobilskega podjetja Tesla, ukvarjanje s Twitterjem pa mu je odvračalo pozornost tudi od vodenja vesoljskega podjetja SpaceX.

“Odstopil bom z

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav