Ena sama ponudba za državni odkup pšenice, pa še ta nedopustna

Edina ponudba, ki jo je prejel zavod za blagovne rezerve za razširjen odkup 40. 000 ton pšenice letine 2022 za človeško prehrano, je nedopustna. Ponudnik namreč ni predložil finančnega zavarovanja za resnost ponudbe, kar je bila obvezna zahteva.


 Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Zavod za blagovne rezerve je zaključil redne postopke pregleda prejete ponudbe za razširjen odkup pšenice letnika 2022, skladno z zakonom o javnem naročanju pa je ponudbo edinega ponudnika zavrnil, saj ta ni predložil zahtevanega finančnega zavarovanja, so zapisali v sporočilu za javnost.

Naročilo, 19. julija objavljeno tudi v uradnem listu EU, se je nanašalo na nakup do 14.000 ton pšenice in do 26.000 ton pšenice z obveznostjo skladiščenja na območju Slovenije. Ocenjena skupna vrednost naročila brez DDV znaša 12,4 milijona evrov, in sicer prvega sklopa 4,2 milijona evrov in drugega sklopa 8,2 milijona evrov. Rok za oddajo ponudb se je iztekel 16. avgusta.

Na javno naročilo je prispela ena ponudba za drugi sklop, torej za nakup do 26.000 ton pšenice z obveznostjo skladiščenja na območju

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav