Eni bo postavil mrežo 2000 polnilnic za električne avtomobile v osmih državah, tudi v Sloveniji

Italijanska družba Eni bo prejela 100 milijonov evrov sredstev EU-ja in italijanske razvojne banke CDP za projekt mreže 2000 hitrih polnilnic za električne avtomobile v Italiji, Španiji, Franciji, Avstriji, Nemčiji, na Portugalskem, v Grčiji in Sloveniji.


Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Enijev projekt Be Charge bo prejel 50 milijonov evrov posojila CDP-ja in 50,4 milijona evrov nepovratnih sredstev EU-ja za gradnjo mreže 2000 “ultra hitrih” polnilnih postaj z močjo vsaj 150 kilovatov ob glavnih transportnih koridorjih v omenjenih osmih evropskih državah, je ta teden na svoji spletni strani objavil Eni.

Evropska sredstva je septembra lani odobrila Evropska izvajalska agencija za podnebje, infrastrukturo in okolje (CINEA), in sicer iz sredstev za izgradnjo infrastrukture za alternativna goriva pri instrumentu za povezovanje Evrope (Cef). CDP je izvajalski organ za tovrstne evropske programe v Italiji in nudi tudi posojila za izvedbo projektov prometne infrastrukture in trajnostne mobilnosti.

S sredstvi za izgradnjo infrastrukture za alternativna goriva želimo podpreti hitro postavitev polnilne infrastrukture. Projekt Be Charge bo z mrežo ultra hitrih polnilnih postaj v osmih

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav