Evropska komisija z natečajema išče zelenega pionirja in prestolnico pametnega turizma

Evropska komisija je odprla natečaja za evropsko prestolnico pametnega turizma 2025 in evropskega zelenega pionirja pametnega turizma 2025.

Da bi se lahko potegovala za enega od nazivov, morajo mesta pokazati svoje inovativne turistične prakse in prek spletnega obrazca oddati prijavo. Zbirajo jih do 31. maja letos.

Kot tretji največji ekosistem EU-ja ima turizem ključno vlogo pri gospodarski rasti in ustvarjanju delovnih mest, so zapisali na evropskem sekretariatu za pametni turizem. Destinacije po vsej Evropi vabijo, da predstavijo svoje inovativne prakse pametnega in trajnostnega turizma in tako postanejo vodilni primer za evropski turizem.

Natečaj za evropsko prestolnico pametnega turizma je šesti po vrsti. Lani je bil izbran Dublin. Kot so zapisali na Evropski komisiji, bo evropska prestolnica pametnega turizma 2025 v tem letu med drugim deležna koristi pri komuniciranju in podpori blagovne znamke, s čimer se bo širil sloves o njenih izjemnih in inovativnih praksah, ki so jo odlikovale in prispevale k zmagi.

Natečaj za evropsko prestolnico pametnega turizma je odprt za mesta z več kot

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav