Finančni ministri EU po nedavnih bančnih pretresih za nadaljnjo krepitev odpornosti evropskih bank

Na Švedskem, ki predseduje Svetu EU-ja, so se danes zbrali finančni ministri članic Unije, ki med drugim govorijo o nedavnih pretresih na tujih bančnih trgih.

V okviru zasedanja evroskupine so ugotovili, da je evropski bančni sistem odporen, vendar pa je treba storiti še več. Zavzeli so se tudi za vzpostavitev unije kapitalskih trgov.

V ospredju zasedanja finančnih ministrov držav območja z evrom, na katerem so sodelovali tudi ministri tistih članic EU-ja, ki evra nimajo, so bile nedavne težave dveh ameriških bank in švicarske banke Credit Suisse. Kot je povedal predsednik evroskupine Paschal Donohoe, je bila osrednja tema zasedanja hitrost, s katero se je vse skupaj dogajalo.

“Ob priznavanju hitrosti teh zadnjih dogodkov so vsi ministri in drugi sodelujoči priznali, da naš bančni sistem ostaja odporen in stabilen,” je dejal. Močna pravila in strog nadzor sta po njegovih besedah prva obrambna linija.

Vendarle pa so nas zadnji dogodki spomnili na tisto, kar moramo še narediti. Zato smo govorili o tem, kako naš sistem še okrepiti,” je še povedal Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav