Furs izplačal kritje fiksnih stroškov, zavod za zaposlovanje pa pomoč za čakanje na delo

Finančna uprava (Furs) je nakazala pomoč upravičencem do ukrepa delnega kritja fiksnih stroškov, ki ga je uveljavil šesti protikoronski zakon. Do konca decembra je za to obliko pomoči za blažitev posledic epidemije zaprosilo skoraj 13. 000 zavezancev.


Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Delno kritje fiksnih stroškov je podjetjem, ki zaradi posledic epidemije covida-19 ne morejo opravljati svoje dejavnosti oz. jo opravljajo v bistveno zmanjšanem obsegu, ponudil šesti protikoronski zakon, ki velja od 28. novembra.

Upravičenci do pomoči so pravne in fizične osebe z vsaj enim zaposlenim, ki so bile registrirane najpozneje do 1. septembra lani, pa tudi samozaposleni ter družbeniki ali delničarji gospodarske družbe oziroma ustanovitelji zadruge ali zavoda, ki so poslovodne osebe.

Za pomoč lahko zaprosijo tisti, ki so jim prihodki v zadnjem lanskem četrtletju upadli za vsaj 30 odstotkov v primerjavi z enakim obdobjem leto prej. Vloge je mogoče vlagati samo prek Fursovega informacijskega sistema eDavki.

Do 31. decembra je vloge oddalo 12.915 zavezancev, so povedali na Fursu. Prva izplačila so nameravali izplačevati do 20. januarja, vendar so malo

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav