Furs razširja možnost plačevanja obveznosti z e-računom

Finančna uprava razširja možnost plačevanja obveznosti z e-računom. Od ponedeljka bodo v poenostavitev plačevanja obveznih dajatev vključene obveznosti, obračunane z obračunom davka od dohodka pravnih oseb ter obračunom davka od dohodka pravnih oseb.

Kot so pojasnili na Fursu, so v preteklih letih omogočili poenostavljeno plačilo obveznosti, obračunanih z obračunom prispevkov za socialno varnost in obračunom davčnega odtegljaja. To možnost uporablja skoraj 5000 davčnih zavezancev. S ponedeljkom se možnost takega plačevanja širi na nove obveznosti.

Zavezanec mora, če želi dajatve na podlagi obračuna davka od dohodka pravnih oseb oziroma davka od dohodka pravnih oseb plačevati z e-računom, oddati prijavo pri svoji spletni banki. S prejeto prijavo na prejem e-računa se šteje, da se zavezanec strinja s splošnimi pogoji storitve.

To zavezanec stori le enkrat, saj prijava velja do odjave ali do zaprtja računa. Če zavezanec že prejema e-račun za plačilo obveznih dajatev, pa nova prijava ni potrebna, so v sporočilu za javnost navedli na Fursu.

Finančna uprava bo zavezancu, za katerega je prejela prijavo na prejem e-račun, na podlagi oddanih obračunov pripravila obvestilo o plačilnem nalogu, ki bo vsebovalo podatke za plačilo obveznosti. Obvestilo o

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav