Gen energija intenzivno pripravlja teren za izgradnjo nove jedrske elektrarne

V družbi Gen energija, investitorju v projekt nove jedrske elektrarne v Krškem (Jek 2) intenzivno izvajajo aktivnosti za pripravo dokončne naložbene odločitve za projekt. Gre predvsem za pripravo na umeščanje v prostor in dialog z dobavitelji.


Jedrska elektrarna Krško. Foto: BoBo
Jedrska elektrarna Krško. Foto: BoBo

Družba Gen energija, glavni investitor v projekt izgradnje drugega bloka Jedrske elektrarne Krško, je za novinarje pripravila prvo od rednih mesečnih srečanj, na katerih bo predstavljala aktivnosti na področju izgradnje novih jedrskih kapacitet. Trenutno vzporedno potekajo priprave za umeščanje v prostor Jeka 2 in preučevanje tehnologije malih jedrskih reaktorjev.

Sprejem dokončne naložbene odločitve je predviden v letu 2028, je ob robu srečanja z novinarji v Ljubljani povedal generalni direktor Gen energije Dejan Paravan. Trenutno se pripravlja opredelitev mikrolokacije, jasno pa je, da bo morebitna nova jedrska elektrarna stala zahodno ob obstoječi Nuklearni elektrarni Krško na levem bregu Save. Kot je pojasnil Paravan, je umestitev nove elektrarne ob obstoječi stalni

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav