Golob in ministrska ekipa v ponedeljek z gospodarstveniki o energetskih ukrepih

Predsednik vlade Robert Golob bo z ministrsko ekipo v ponedeljek obiskal Gospodarsko zbornico Slovenije (GZS), kjer bodo s predstavniki gospodarstva razpravljali o problematiki energetike s poudarkom na konkretnih ukrepih.

Obravnavali bodo tudi širšo sliko slovenskega gospodarstva s pogledom v prihodnost, so sporočili iz zbornice.

Goloba bodo na srečanju spremljali minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Matjaž Han, minister za infrastrukturo Bojan Kumer in minister za finance Klemen Boštjančič.

Gospodarstvo bodo predstavljali predsednica Trgovinske zbornice Slovenije Mariča Lah, predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije Blaž Cvar, predsednik Združenja delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije Drago Delalut, predsednik Združenja delodajalcev Marjan Trobiš ter predstavniki nekaterih podjetij.

Kot so zapisali v GZS-ju, bodo sogovorniki razpravljali o problematiki energetike s poudarkom na konkretnih ukrepih za reševanje gospodarstva, obravnavali pa bodo tudi širšo sliko slovenskega gospodarstva s pogledom v prihodnost – kaj nas čaka in kje so rešitve.

Vlada je sicer kot prvi korak pripravila zakon o pomoči gospodarstvu zaradi višjih cen elektrike in plina, ki predvideva 40 milijonov evrov pomoči. Kot je pojasnil Golob, je ta usmerjen predvsem v letošnje leto, ko je težav še dokaj malo. Prihodnje

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav