Golob ob obisku Helle Saturnus poudaril pomen razvoja globalnih produktov

Premier Robert Golob je z gospodarskim ministrom Matjažem Hanom in finančnim ministrom Klemnom Boštjančičem danes obiskal podjetje Hella Saturnus Slovenija, kjer so mu predstavili proizvodnjo ter naložbe in nove trende v industriji.

Golob je poudaril, da je razvoj novih globalnih produktov prava smer razvoja slovenskega gospodarstva.

Golob je po obisku povedal, da je z zadovoljstvom poslušal zelo ambiciozne načrte podjetja o več kot stomilijonski naložbi, ki je že v teku in naj bi se v prihodnje še precej povečala, so sporočili iz Golobovega kabineta.

Z vodstvom podjetja je govoril tudi o njihovih globalnih ambicijah. “Najraje vidim, da se v Sloveniji razvija nove globalne produkte, saj mislim, da je to edina pravilna pot, kako naj se naše gospodarstvo razvija,” je poudaril. Slovensko gospodarstvo po njegovih besedah namreč ne more temeljiti na poceni delovni sili, temveč na znanju.

V podjetju so med krizo pripravili ambiciozne načrte, je poudaril premier. “To je sporočilo vsem nam – tudi vladi – da v krizi ne smemo nikoli opustiti razvojnih načrtov in jih tudi ne bomo,” je zatrdil. Pristop podjetja Hella

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav