Golob se je zahvalil za pomoč pri poplavah, ministrstvo pozvalo k prijavi škode

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport je oškodovance v poplavah julija lani pozvalo k predložitvi dokazil o dejanski škodi. Za povračila ima skupaj zagotovljenih blizu 1,8 milijona evrov. Rok za oddajo dokazil je 26. februar.


Foto: BoBo
Foto: BoBo

Oškodovanci, ki so med 12. in 13. julijem 2023 ter med 17. in 25. julijem 2023 utrpeli škodo v poplavah, so od ministrstva prejeli elektronski poziv, naj predložijo dokazila o škodi na strojih, opremi in zalogah. Rok za oddajo je 26. februar.

Predložiti je treba cenilna poročila, in sicer kot ustrezna veljajo cenilna poročila treh vrst cenilcev. To so pooblaščeni ocenjevalci vrednosti, katerih register vodi Slovenski inštitut za revizijo, sodni cenilci, katerih register vodi ministrstvo za pravosodje, ter zavarovalniški cenilci, so pojasnili na ministrstvu. Oškodovance prosijo, naj jim posredujejo zgolj v pozivu navedena dokazila.

V gospodarstvu je oceno škode po poplavah 12. in 13. julija, ki so prizadele gorenjsko, koroško, podravsko, pomursko, posavsko, severnoprimorsko, vzhodnoštajersko in zahodnoštajersko regijo, oddalo 12 oškodovancev v skupnem znesku 2,1 milijona evrov. Za

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav