Golob za krepitev obnovljivih virov energije in jedrskih zmogljivosti

Predstavniki več kot 30 držav so na prvem vrhu o jedrski energiji v Bruslju sprejeli deklaracijo, v kateri so poudarili zavezo jedrski energiji kot ključnemu sestavnemu delu globalne strategije za reševanje podnebne krize.


Foto: Vlada flickr/Anže Malovrh/STA
Foto: Vlada flickr/Anže Malovrh/STA

Na vrhu so sodelovali predstavniki 36 držav, ki že uporabljajo jedrsko energijo ali pa načrtujejo začetek vlaganj v njen razvoj. Predsednik slovenske vlade Robert Golob se je udeležil uvodnega dela zasedanja, kjer so voditelji držav podali svoje nacionalne izjave in sprejeli zaključno deklaracijo, so sporočili iz kabineta predsednika vlade.

Voditelji so v deklaraciji poudarili zavezo jedrski energiji kot ključnemu sestavnemu delu globalne strategije za reševanje podnebne krize, zmanjšanje emisije toplogrednih plinov iz energetskega in industrijskega sektorja, zagotovitev energetske varnosti, povečanje energetske odpornosti ter spodbujanje dolgoročnega trajnostnega razvoja in dostopa do čiste energije. Finančne ustanove so pozvali k financiranju jedrske energije v luči dostopa do energije, energetske varnosti in podnebnih prednostnih nalog.

Golob: Samo pozitivne izkušnje z jedrsko energijo

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav