GZS: Ukinitev dobave plina iz Rusije bi povzročila izredne razmere za celotno našo družbo

Predstavniki devetih, pretežno industrijskih panog, so na srečanju, ki ga je organiziral GZS predstavnika ministrstev za infrastrukturo ter gospodarstvo opozorili na posledice morebitne prekinitve dobave ruskega plina.


Foto: Reuters
Foto: Reuters

Državni sekretarki na ministrstvu za infrastrukturo Tini Seršen in državnemu sekretarju na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Matevžu Frangežu predstavili Dušan Marinič (Lip Bled), Melita Rozman Dacar (SŽ Tovorni promet), Tomaž Žnidaršič (Ljubljanske mlekarne), Edo Škufca (CGP Novo mesto), Dennis Jahič (Aquafil), Borut Kaplja (Papirnica Količevo), Aleš Bizjak (Poclain Hydraulics), Slavko Kanalec (SIJ Group), Irena Rimac Gaspari (Hidria) in Jaka Kavčič (Domel).

Osrednja tema srečanja je bila morebitna zaustavitev dobave zemeljskega plina iz Rusije, od koder Slovenija dobi praktično ves svoj plin. Predstavniki panog so državna sekretarja opozorili, da so razsežnosti problematike veliko večje, kot jih nakazujejo le statistični podatki in trenutni izkaz bruto domačega proizvoda.

Ukinitev dobave plina iz Rusije bi povzročila izredne razmere tako za gospodarstvo kot za celotno našo družbo,” so sporočili iz GZS-ja.

Sodelujoči

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav