Hajdinjak: “Članstvo v politični stranki ne sme biti ne prednost ne zavora pri prevzemanju funkcij”

“Letos bomo, kot kaže, iz cestnin tovornih in osebnih vozil pobrali več prihodkov od načrtovanih, če do konca leta seveda ne bo drastičnega zaprtja družbe in gospodarstva,” je v pogovoru za Delo povedal predsednik uprave Darsa Valentin Hajdinjak.


Foto: BoBo
Foto: BoBo

Valentin Hajdinjak, ki je bil ob imenovanju na čelo upravitelja slovenskih avtocest lani julija tudi podpredsednik druge največje vladne stranke NSi-ja, je pogovoru za Delo povedal, da nikoli ni bil profesionalni politik in da članstvo v politični stranki ne sme biti ne prednost ne zavora pri prevzemanju funkcij.

Takrat sem bil res neprofesionalni podpredsednik stranke, deloval pa sem v gospodarstvu. Nekaj mesecev po prevzemu funkcije predsednika uprave Darsa mi je mandat v stranki potekel, ker sem se usmeril v gospodarstvo, nisem več kandidiral,” je dejal in med drugim pojasnil, da je na Dars prišel iz gospodarstva in da je pred tem vodil družbo s 75 zaposlenimi, ki je bila leta 2018 uvrščena med sto najhitreje rastočih gorenjskih gazel. Zdaj pa je samo še član NSi-ja.

Največja projekta tretja

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav