Han obiskal Melamin in napovedal pomoč države pri morebitni selitvi najnevarnejšega dela proizvodnje

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Matjaž Han je ob obisku v Melamina obljubil pomoč države pri sanaciji. Med drugim nameravajo pomagati pri hitrejših spremembah prostorskega načrta za morebitno selitev najnevarnejšega dela proizvodnje.


Foto: BoBo
Foto: BoBo

Matjaž Han se je zahvalil prejšnji ministrski ekipi z ministrom Zdravkom Počivalškom na čelu, da je takoj po nesreči odšla v Melamin in se zavedala, da je treba ukrepati in pomagati. Vse ukrepe, ki jih je nastavila prejšnja ministrska ekipa, bodo po besedah Hana “absolutno nadaljevali“.

To vključuje tudi pomoč podjetju pri pridobivanju finančne pomoči, bodisi iz integralnega proračuna bodisi in sredstev EU-ja, za kar je prejšnje vodstvo ministrstva že sprejelo nekatere sklepe. Po Hanovih besedah bodo te postopke vodili “v skladu s pravili igre in kar se da hitro“.

Glede selitve najnevarnejšega dela proizvodnje Melamina na drugo lokacijo zunaj naselja, o čemer tečejo pogovori, se zdi ministru ključno, da se lokalna skupnost in Melamin najprej dogovorita, kje bo to. Takoj zatem pa bo ministrstvo skušalo

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav