Intereurope ne bo več vodil Marko Cegnar

Marko Cegnar z novim letom ne bo več vodil Intereurope. Z nadzornim svetom se je namreč sporazumno dogovoril o prenehanju funkcije z 31. decembrom. Podrobnosti še niso znane.

Nadzorni svet koprskega logista bo novega predsednika uprave imenoval v prihodnjih dneh, so prek spletne strani Ljubljanske borze sporočili iz družbe. “Nadzorni svet družbe Intereuropa je na današnji seji potrdil sklenitev sporazuma s predsednikom uprave Markom Cegnarjem o prenehanju funkcije predsednika uprave in prenehanju pogodbe o zaposlitvi za predsednika uprave.

Na podlagi sporazuma bo predsedniku uprave mandat prenehal 31. decembra,” so sporočili iz Intereurope, podrobnosti pa niso navedli.

Cegnar je bil februarja 2016 imenovan za člana uprave Intereurope, novembra 2019 je po razrešitvi Ernesta Gortana sprva začasno prevzel vodenje družbe, novembra lani pa je nastopil poln, štiriletni mandat na čelu koprskega logista. V upravi družbe, ki je v večinski lasti Pošte Slovenije, je sicer še Marko Rems.

Da se Cegnarju na vrhu Intereurope maje stol, je bilo po pisanju časnika Primorske novice slišati že več tednov. Nedavno naj bi dobil “vabilo” za sporazumni odhod z vrha uprave, kar naj bi bilo,

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav