Iz Rusije se umika vse več tujih podjetij

Umik tujih podjetij iz Rusije zaradi vojne v Ukrajini se nadaljuje. Ruski trg bo med drugim ostal brez igralnih konzol Sonyja in Nintenda, Mitsubishijevih električnih naprav, oblačil Hugo Boss ter novih hotelov Hilton in Hyatt.


Moskva. Foto: EPA
Moskva. Foto: EPA

Italijanski energetski velikan Eni je prekinil sklepanje novih pogodb za pridobivanje nafte in naftnih derivatov v Rusiji, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa. Napovedal je tudi, da bo v celoti spoštoval vsa pravila, ki jih bosta v zvezi z Rusijo uvedli Italija in EU.

Anglo-avstralsko rudarsko podjetje Rio Tinto je medtem napovedalo izstop iz vseh komercialnih odnosov z ruskimi strankami, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Časovnega roka za dokončanje tega procesa, ki bi se lahko zaradi velike prepletenosti podjetja z ruskimi subjekti izkazal za zelo zahtevnega, Rio Tinto ni navedel.

Rio Tinto ima v Avstraliji denimo v solasti z ruskim velikanom na področju aluminija Rusalom eno največjih svetovnih rafinerij te kovine Queensland Alumina. Rusal ima v lasti petino podjetja.

Japonski Mitsubishi Electric je prenehal pošiljati svoje izdelke na

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav