Izplačevanje božičnic – ponekod že razkrili višino, drugod jasno, da izplačil letos ne bo

Ob koncu leta je v nekaterih podjetjih čas tudi za izplačilo dela plače iz naslova poslovne uspešnosti, torej trinajste plače, božičnice ali letne nagrade. Lani se je za to sicer odločilo manj podjetij kot leto pred tem. Kako kaže letos?


Foto: Radio Koper
Foto: Radio Koper

Višine izplačila božičnice v marsikaterem podjetju za zdaj še niso določili. K izplačilu dela plače iz poslovne uspešnosti je pred dnevi pozvala tudi Zveza svobodnih sindikatov Slovenije. Lani je po podatkih Fursa to sicer storilo 10.779 podjetij, kar je manj kot leto pred tem.

Med tistimi, ki bodo ob koncu letošnjega leta izplačali najvišje nagrade, je škofjeloško podjetje LTH Castings, kjer bodo prav vsi zaposleni prejeli po 2250 evrov bruto. Tudi v ajdovskem podjetju Bia Separations bodo radodarni, saj bodo izplačali najvišjo neobdavčeno božičnico, torej do višine povprečne bruto plače v državi, ki trenutno znaša okoli 1900 evrov. Vsi zaposleni imajo po novem tudi variabilni bonus v obliki enkratnega izplačila, ki je vezan na doseganje prodajnih ciljev.

Med farmacevti so v

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav