Johnson & Johnson v delitev na dva dela

Ameriški farmacevtski velikan Johnson & Johnson se bo v roku dveh let razdelil na dve podjetji. Oddelek za zdravje potrošnikov, ki prodaja obliže in zdravilo Tylenol, bodo ločili od farmacevtskega oddelka, so danes sporočili iz družbe.

Kot so zapisali izjavi, bodo s tem ustvarili “dve vodilni svetovni podjetji, ki bosta z inovacijami izboljšali zdravstvene rezultate za bolnike in potrošnike”. Ločitev nameravajo izvesti v roku 18 do 24 mesecev, pri čemer bosta nastali dve družbi, ki bosta kotirali na borzi, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Izvršni direktor družbe Alex Gorsky je pojasnil, da je bila odločitev sprejeta po “celovitem pregledu”. V vodstvu podjetja so prepričani, da bo delitev najboljši način za pospešitev prizadevanj, da bi služili bolnikom, potrošnikom in zdravstvenim delavcem, spodbudili dobičkonosno rast in izboljšali zdravstveno varstvo za ljudi po vsem svetu, je dejal.

Gorsky je ob tem dodal, da ločitev “poudarja osredotočenost na zagotavljanje vodilnih biofarmacevtskih in medicinskih inovacij ter tehnologije za medicinske pripomočke s ciljem uvajanja novih rešitev za bolnike in zdravstvene sisteme ter hkrati ustvarjanja trajnostne vrednosti za delničarje”.

Ob tem so v družbi zagotovili,

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav